Обвинение в присвояване на 24 138 лева служебни пари донесе присъда на бившия директор на секцията към Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/ в Русе О.Г. 
Историята започнала през 2008, когато русенската жп секция получила от централното ръководство 36 000 лева за купуване на високопроходим автомобил. Шефът обаче харесал „Субару Трибека“, който струвал 60 000 лева, и измислил как да покрие разликата - с фактури за фиктивни строително-монтажни дейности. От близки до продавача фирми били издадени 5 фалшиви документа, един дошъл и от познат на О.Г., а парите отишли за доизплащане на джипа. 
Скъпият автомобил обаче направил впечатление и започнало разследване, което приключило с наказателно дело. Освен това от НКЖИ завели и граждански иск за присвоените 24 138 лева.
Съдът признал О.Г. за виновен и го осъдил на една година условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок, но отхвърлил гражданския иск с мотива, че парите не отишли в джоба на директора, а за служебната кола. Точно това, заедно с чистото съдебно минало, осигурило и условно, а не ефективно наказание.