Точно в 18.00 часа тази вечер изтече срокът за регистрация на кандидатски листи в Централната избирателна комисия. 15 партии, 6 коалиции и 6-ма независими кандидати подадоха документи за участие в евровота на 25 май.

Общо в кандидатските листи, включително и независимите кандидати, са посочени 318 лица. Те ще се надпреварват за 17 места в Брюксел. На 1 инициативен комитет регистрацията е заличена, а на други 3 липсват подписи, уточниха от ЦИК.

Листата на ГЕРБ оглавява бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е начело на листата на левицата. Водач на ДПС е евродепутатът Филиз Хюсменова. Четвъртата политическа сила в НС – "Атака" ще са водени от лидера Волен Сидеров. Листата на извънпарламентарната България без цензура е начело с Николай Бареков. Реформаторският блок е с бившия еврокомисар Меглена Кунева. Ивайло Калфин пък е водач на АБВ.

Утре, 23 април, ще се извърши тегленето на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи, а веднага след това ще стане ясен и редът за определяне на реда за представяне на кандидатите.