След близо двегодишно мотаене и разкарване из три инстанции Софийската градска прокуратура е започнала разследване за спечелената от пиарките на бившия аграрен министър Мирослав Найденов - Кристина Спасова и Лора Димитрова, обществена поръчка на стойност 50 хил. лв. Тя е за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във "Фейсбук" и "Туитър". Това съобщи пред "Сега" градският прокурор на София Христо Динев.
Разследването обаче не е срещу Спасова и Димитрова, а срещу длъжностни лица от земеделското ведомство. Динев отказа да отговори дали обвинението е срещу конкретен човек или срещу неизвестни извършители. "С оглед запазването на данни и факти от разследването повече информация не мога да дам", заяви той.
Скандалът с двете дами, които работеха в Агенцията по безопасността на храните, избухна през август 2012 г. след разследване на "Сега". От записаните в дома на бившия премиер Бойко Борисов разговори между него, Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов пък стана ясно, че Спасова е играла сериозна роля при писането на изисквания за обществени поръчки, по които са давани пари на медии.
Случаят с пиарките стана повод и за разследване от страна на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).