Жандармерия от Варна излови 15 бандити, докато още бяха в леглата си в ромската махала Трите гълъба в Средна кула. Показната операция беше проведена вчера от 8 до 11.30 часа по съгласуван с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров план на Областната дирекция на МВР и под ръководството на Окръжна прокуратура. Тя бе част от постигнатите договорености между кмета Пламен Стоилов и директора на ОД на МВР главен инспектор Георги Великов за борба с битовата престъпност.
Точно в осем часа три камионетки и два опела с общо 30 жандармеристи и 10 русенски полицаи, въоръжени с израелски картечни пистолети „Узи“, пистолети „Макаров“, палки и белезници и атакуваха ромската махала в Средна кула. Завардени бяха двата подстъпа към Трите гълъба, като движението към варненския път покрай Асфалтова база бе отклонено през Басарбово и по пътя за Русе.
Претършувани бяха къщи на бандити от криминалния контингент на русенската полиция. Намерени са четирима, обявени за издирване за различни престъпления в страната, които намерили подслон при свои съратници от Трите гълъба. Един е заловен да кара кола без книжка, а останалите 10 са закарани на разпит в Първо РПУ. Те са признали за множество кражби, извършени в Средна кула и Русе, между които и десетки разбити и ограбени вили в местността Буйна Яна, която е непосредствено до Трите гълъба. За дръзките набези във вилната зона „Утро“ писа многократно, но досега не бе направено нищо за разкриване на крадците.