Събралите се тази вечер около 50 граждани, които са в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, обявиха един журналист за провокатор. Те започнаха да го обвиняват, че не е отразявал правилно как са били махнати паветата пред сградата на Народното събрание, когато парламентът бе обсаден и напрежението ескалира в 40-я ден от протеста срещу управляващите. Събралите се на контрапротеста избутаха журналиста. Полицаите го помолиха да се отдръпне от контрапротеста. Един от събралите се пред пилоните на НДК заяви по микрофона, че днес контрапротестът е бил предаден като заяви, че е станало ясно за това как подписите на хиляди българи, подписали се в подкрепа на кабинета Орешарски всъщност са били против кабинета.

Той обвини организацията Гражданска инициатива „За нов обществен договор”, която е била на среща с Пламен Орешарски, в предателство и заяви, че тя е била част от контрапротеста, но той вече се разграничава от нея.

Рапарът Мишо Шамара се противопостави на това изказване като заяви, че няма преедателство и на срещата при премиера са били казани истинските искания на участниците в контрапоротеста. Мишо Шамара посочи още, че събраните подпиди със сигурност са в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Събралите се граждани пред пилоните до НДК развяват българските знамена и разговарят помежду си, за това как ще подкрепят кабинета Орешарски. Те бяха издигнали лозунг, който гласеше: „Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза, да дадем шанс на правителството”.