С изпълнения на Духовия оркестър тази сутрин в Русе бяха посрещнати първите туристи, предприели круиз по Дунава за новия сезон.

Над 90 души от Германия заедно с няколко българи аплодираха от борда на кораб "София" музикантите, които свириха около 20 минути на русенския кей. Някои от туристите дори се завъртяха на палубата в стъпките на мелодиите.

Круизният кораб спря в Русе на връщане от румънския град Сулина на делтата на река Дунав. Той е потеглил от Пасау, като за първи път тази година в дестинацията е включена и спирка в Молдова, разказаха от туроператора "Дунав турс". Новост ще бъдат и екскурзиите от пристанищата до места, които се намират по-далеч от реката.

Пътуването продължава 16 дни и минава през 8 държави. Спазва се традицията във всяка страна да се сервира местна кухня. Тази вечер туристите ще опитат кавърма, шопска салата и вита баница.

В неделя в Русе ще пристигне още един круизен кораб - "Ариана", чиито пасажери ще посрещнат в България Великденските празници. За тях ще има писани яйца и български козунаци. Детски танцов ансамбъл ще ги зарадва с изпълнение на български хора, а най-любознателните ще имат възможност да научат стъпките и на най-популярното Дунавско хоро. От "Дунав турс" са подготвили специална изненада за туристите по случай Възкресение Христово, която предпочитат засега да запазят в тайна.