Хитро изработен тайник под платформа за превоз на леки коли побрал над четири и половина мастербокса цигари. Това разкриха в събота сутринта русенски митничари при проверката на превозното средство, пътуващо от България за Австрия. Малкият товарен автомобил, марка “Мерцедес”, е бил спрян около 9.30 часа на трасе “изход” на ГКПП - Дунав мост. В него освен водача Б. Н. /30г./ пътували още двама пътници. Официалната версия била, че пътуват за кола до Австрия.
В хода на проверката между носещите греди на товарната част на лекотоварния камион митническите служители забелязали допълнително поставена метална кутия. След демонтиране на покривната ламарина инспекторите установили, че тайникът е натъпкан с 2310 кутии цигари от марката "TORRO International Red Line" с надпис "DUTY FREE". Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и срещу водача Б.Н. е образувано дознание. Тъй като мъжът признал вината си, разследването се води в рамките на “бързо производство”. Б.Н. заявил, че непознато лице му предложило цигарите и той се съгласил да ги вземи с надежда да ги продаде в Австрия. Закупил ги на цена от около едно евро за кутия.
Цялото количество контрабандни цигари и товарният автомобил са задържани. Дължимият акциз за откритите 2310 кутии е 8650 лева, а стойността им по цени на съдопроизводството е за над 17 000 лева. Водачът Б.Н. е задържан в русенския следствен арест.