Бронетранспортьори с руски флагове влязоха в източните украински градове Краматорск и Славянск. Това става ден преди международната четиристранната среща за кризата в бившата съветска република.

Проруски митингуващи продължават да държат под свой контрол административни сгради в осем града от Донецка област, съобщиха украинските медии.

Над градския съвет на град Ждановка се вее знамето на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Митингуващите заявяват, че градската власт е на тяхна страна.

Под техен контрол все още са градският съвет в Макеевка, кметството на Мариупол, градският съвет в Краматорск, изпълкомът в Харцизк, управлението на милицията в Горловка, градският съвет и милицията в Енакиево. В Славянск са окупирани сградите на милицията и Службата за сигурност.

Сепаратистите и мъже в зелени военни униформи в украинския град Краматорск, Донецка област, са превзели шест БТР-а, които украинските сили изпратиха в града в рамките на антитерористичната операция, която се провежда в източната част на Украйна, предаде Униан.

След влизането си в града машините са били обкръжени от сепаратисти и от въоръжени мъже в камуфлажни униформи. Те са взели БТР-ите и са ги откарали в посока към селището Ивановка.