Пакистанска телевизионна игра предлага като награда изоставени деца. Участниците в нея са предимно бездетни двойки. До момента водещият Аамир Лиакат Хюсейн е раздал две бебета-съобщава "Дейли Мейл".
Британското издание цитира думите на водещия от епизода на предаването от миналата седмица, в който той описва пред публиката „красиво момиче, изоставено от някого върху купчина боклуци".
Инициативата на предаването се осъществява с подкрепата на местна фондация, която се бори за правата на изоставени деца. Двойките, които получават право за участие в предаването са семейства, които предварително са влезли в контакт с организацията, с желание да осиновят изоставено дете.
„Дейли Мейл" обръща внимание, че в рамките на телевизионното предаване се раздават и други награди, като мотоциклети, лаптопи, перални машини и др.
Изданието припомня също така, че в консервативната мюсюлманска нация извънбрачните новородени често пъти са изоставяни, като най-голям процент от случаите е свързан с момичета, които според ислямските закони нямат право да работят.