Европейските избори са важни, защото от тях зависи дали Европа ще стане социална и солидарна, дали ще се възстанови спадналото доверие към общността, или ще продължи да бъде доминирана от интересите на големите корпорации. За България те ще сложат отпечатък и върху политическата ситуация в страната, ще покажат дали управлението ще получи подкрепа и ще се стабилизира, за да продължи социалните промени, или ще вървим към предсрочни избори, заяви в Русе зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.
Тази седмица промените в Закона за конкуренцията в частта на търговските вериги влизат на първо четене в парламента, до края на месеца ще бъде обявена и първата част от програмата за реиндустриализация, съобщи Стоилов.
Заместникът на Сергей Станишев, кандидатите за евродепутати на Коалиция за България Светлина Илчева, Пламен Чернев, Георги Ташков и русенските народни представители Екатерина Заякова, Добрин Данев и Таньо Киряков разговаряха в събота със съпартийци и симпатизанти от Русе и Бяла за действията на левицата в парламента и за предстоящите евроизбори.