Предполагам, че атаката срещу мен е заради Общинска банка, аз бях твърдо за връщане на контрола на Столична община върху трезора. Това каза в предаването "Всяка неделя" на Нова телевизия общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Според него, той няма никаква връзка с кокаиновите крале, който твърди това, ще трябва да се яви в съда.

Разбираемо е, че Христо Ковачки иска да си върне контрола върху банката, но нямам доказателства за това, продължи общинарят. Според него, през 2012 година той е получавал заплахи да не се занимава с бизнесмена и неговите компании, подавани от български и сръбски телефони.

Написаха за мен, че съм се виждал с Брендо след като излезе от затвора, което е пълен абсурд, смята Алексиев. Според него, той и Брендо са под наблюдение и среща между двамата е била невъзможна.

Версията за срещата между мен и Брендо излезе, след като съобщих, че продължаваме делата за Общинска банка, каза още Орлин Алексиев. Той призна, че ходи с охрана, но не заради Брендо, но подозира други в лоши намерения към него.

Алексиев потвърди, че е получил заплашителни есемеси, в един от тях е пишело, че има заговор срещу него за физическото му отстраняване. Медиите писаха, че дъщеря ми е била отвлечена, това обаче не е истина, уточни общинарят.

Журналисти ми казаха, че са били изпратени в автокъщата му, малко преди акцията на полицията там, съобщи Алексиев. Той каза, че е гледал обиска по телевизията, не  е бил в офиса си и не е горил документи, както бе обявено пред медиите.