Гросмайсторът и световен шампион Анатолий Карпов в началото на май пристига у нас, за да открие своя шахматна школа в Албена, която ще носи неговото име, съобщи ръководителят на спортния отдел на туристическата компания Руслан Йорданов. Той добави, че треньори на децата ще бъдат специалисти от Русия и България, а от 1 до 9 юни курортът ще е домакин на международен турнир с награден фонд 30 000 евро, който се организира съвместно с Българската федерация по шахмат.

Йорданов заяви още, че по повод 45-годишния юбилей дружеството е вложило близо 500 хил. лв. в реновирането на спортната база, като през годината ще бъде домакин на редица турнири с международно участие. "Откриваме спортния сезон с първия камп по тенис за деца, който стартира от 14 април" - каза още Йорданов. Той припомни, че Албена е официален партньор на родната тенис федерация и добави, че през годината край морето ще се проведат близо 40 турнира по тенис.

През есента компанията планира реновиране на Културно-информационния център, в който след това свои лагери да могат да провеждат състезателки по художествена гимнастика. Комплексът ще е домакин и на тазгодишното издание на държавното първенство по полумаратон, което ще се проведе на 17 май, както и на още много състезания по футбол, колоездене и други видове спорт. Обновената база може да се ползва и от гостите на курорта по време на летния им отдих.