"Стилът на Лудогорец ми допада. Играл съм като треньор срещу повечето от тези футболисти с отборите, които водех преди. Не са случайни момчета", сподели при представянето си новият старши треньор на шампиона Лудогорец Стойчо Стоев.

Бившият наставник на Миньор (Перник) и Монтана застана пред медиите и получи фланелка с любимия си номер 11 от изпълнителния директор на "орлите" Ангел Петричев. Петричев потвърди, че клубът прави всичко възможно новият треньор да седне на пейката още в реванша срещу Слован в сряда. "Надяваме се да успеем да уредим този въпрос", сподели Петричев и пожела успех на Стойчо Стоев.

"Тепърва ще опознавам футболистите, както като спортно-технически характеристики, така и като чисто човешки. Това е много важно, за да може да направим един добър екип, който да радва феновете в Разград", обеща още новият треньор на шампионите. От ръководството на Лудогорец съобщиха, че Теро Мантула и Шоко имат дългосрочни договори с клуба и информацията, че са прекратили контрактите си не отговаря на истината.

Кандидатурата на Стоев беше предпочетена сред близо 50 специалисти, които бяха предложени на ръководството на шампионите. Сред тях е имало и голям брой чужденци, но Лудогорец предпочете да заложи отново на българското.

Стоев, който сменя на поста Ивайло Петев, също така е един от най-известните бивши футболисти и настоящи треньори, родени в Разград. Неговото завръщане в Лудогорието съвпада с изключително важния мач реванш от Втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Слован (Братислава).