Трима депутати в Европейския парламент е целта, която сме си поставили, но всичко зависи от българските избиратели, каза водачът на листата на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ Валери Симеонов. Патриотичният съюз вчера проведе изнесено заседание в Русе за обединение на местните структури на НФСБ, ГОРД на Слави Бинев, НИЕ, СЕК и „Целокупна България“.
Единственият начин да накараме българските управляващи да работят за интересите на България е чрез натиск от страна на европейските институции и това прави предстоящите избори толкова важни, каза Симеонов. Той за пореден път се разграничи от националистите на „Атака“ и ВМРО. Имаме амбициите да се противопоставим на всички партии на статуквото - тези, които са в парламента, и другите, които по един или друг повод са се овъргаляли във властта, като са я подкрепяли или упражнявали. НФСБ е обединение на патриоти, които поставят над всичко останало интересите на България, заяви Симеонов.
Патриотите обявиха сформирането на предизборен щаб за област Русе, като за председател беше избран единодушно областният координатор на НФСБ Тодор Койнов.