Гривна на изчезналата Александра от Поморие е открита в училищния двор, съобщи bTV.

В издирването на детето се включи и куче-овчарка, както вече "24 часа" писа. Детето изчезна снощи на връщане от училище. Детето скоро имало рожден ден. Вчера то било на училище, отишло на театър и след това на занималня. На път от там неговите следи се губят, съобщи Дарик.

В момента 20 тежко въоръжени полицаи ровят в хотел "Лагун" в града. Проверяват се и подземията на сградата.

Хотелът се намира на около 300 метра от брега, близо е до Гранд Хотел „Поморие“ и е в непосредствена близост до ОУ „Иван Вазов“ - на не повече от 200 метра в посока морето.

Възможно е момиченцето първоначално да е отведено там, тъй като то може и да е познавало хората, с които е тръгнало, и да са го придвижили доброволно – без насилие. Това обаче засега са само предположения, МВР не потвърждава тази информация.

Стопанинът на хотела е силно задлъжнял. Възможно е между него и бащата на Александра - Веселин Тодоров-Германеца, да има отношения между длъжник и кредитор. Германеца е известен с лихварската си дейност.

Родители на съученици на Александра се чудят защо никой не е посрещнал детето снощи, след като се подписват декларации, че са длъжни да си приберат децата.