Зверски пребитият поръчител по договор за потребителски кредит в Каблешково, предизвика реакцията на фирмите за бързи кредити. Осем компании, сред които "Нет кредит" и "Изи асет манаджмент" създадоха инициативен комитет за регистрация на асоциация на фирмите предоставящи бързи, необезпечени потребителски кредити.
"Вчера в Каблешково поръчител по договор за потребителски кредит е бил зверски пребит от служители на фирма за бързи кредити от Айтос.
Искаме преди всичко да изкажем съчувствието си на пострадалия и за пореден път да повдигнем въпроса за необходимостта от спешна регулация на сектора", се казва в прессъобщението на инициативния комитет.

Според компаниите, България има положителен опит в разчистването на сектори с прочистването на застрахователния пазар преди 16 години.

"За наше съжаление, институциите не се вслушаха в нашите тревоги и предложения, в необходимостта от въвеждане на строги и ясни регулации в посока саниране на сектора и защита потребителите. Те предпочетоха да се съсредоточат върху популистки промени в закона за потребителските кредити, промени създаващи хранителна среда за тъмния сектор", се казва още в съобщението.

"За да няма повече подобни издевателства над български граждани, призоваваме отговорните институции на диалог с нас за очистване на сектора на така наречените „Бързи потребителски кредити“, завършват от иницативния комитет.