Хората започнаха да се събират пред Министерски съвет на традиционния протест с искане за оставка на кабинета "Орешарски".

Множеството започна да се увеличава след 19.30. Хората на площад "Независимост" отново блокираха движението с викове за оставка. Много от тях традиционно носеха знамената на България и ЕС. Атракцията на началото на протеста днес бяха снимки на протестиращи, които бяха направени като плакати. Това са фотоси на хора от различни възрасти, които надуват протестни свирки в различни цветове. В средата имаше фотос на малко момиче, обгърнато от българското знаме. На някои от плакатите, които носеха протестиращите тази вечер бяха свързани с актуализацията на бюджета. Освиркванията и гръмките скандирания на протестиращите и тази вечер са допълнени от звуците на множеството вувозели, свирки и няколко тъпана и барабана.

Очаква малко след 20:00 ч. хората да поемат на обичайното шествие из улиците на София. Не е ясно още какъв ще е маршрутът на протестиращите, тъй като през последните вечери имаше изненади.

Около 700 души се събраха пред Министерски съвет в 19.30 часа, съобщават от МВР. Обстановката е спокойна, няма данни за инциденти или нарушения на обществения ред. Служители на реда охраняват протестните действия.