Четирима измамници, ръководени от известния бандит Васил Роджера, са заловени в домовете им във Ветово при специализирана полицейска акция вчера. Тя е проведена под ръководството на Районна прокуратура в Горна Оряховица с участието на криминалисти от Русе и Горна Оряховица и униформени от Ветово.
Разследването започнало на 27 март след оплакване от 84-годишен мъж от Горна Оряховица, че е измамен по схемата „Дай пари за операция на дъщеря ти“. Този път от стареца били поискани 14 000 лева, но той дал само 10 600 лева и една златна паричка. Когато се свързал с дъщеря си, разбрал, че е измамен и подал сигнал в полицията.
Предприетите незабавни действия по случая довели горнооряховските криминалисти в Русе. Вчера рано сутринта те и колегите им от Русе и Ветово атакували къщите на Роджера, Джакомото и брат му Ачо и ги спипали по бели гащи в леглата. Тримата напоследък били доста активни в измамите. Заловен е и шофьорът на групата, който имал задължението само да вози измамниците и да взема парите от жертвите. По време на обиските са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти, част от които имат отношение към извършеното престъпление. В един от престъпниците са намерени около 200 лева, а паричката на дядото е открита в заложна къща в Русе.
Четиримата са задържани за 24 часа, работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Проверява се съпричастността на задържаните и към други идентични престъпления, извършени на територията на цялата страна през последния месец.