Търговската верига „Лидл“ настоява между нейния магазин на ул. „Майор Узунов“ и НАП да се изгради нова улица, съобщи кметът Пламен Стоилов. Немската фирма била готова да направи за своя сметка проектирането.
Новата уличка трябва да направи директна връзка между „Майор Узунов“ и „Независимост“. Още предишния Общински съвет обсъждаше тази комуникация, но проектът така и не се реализира, защото улицата трябваше да „отхапе“ и част от терена на данъчната институция.
Сега кметът предлага да се направи работна група, която да потърси решение и да води преговори с НАП. Той беше категоричен, че ако  е помислено за уличната регулация, преди бившият военен имот да бъде разпарчетисан, сега нямаше да има проблем. Пламен Стоилов заяви, че ако не се постигне съгласие за новата улица, ще търси възможност поне за пешеходен проход.
Общинският съветник арх. Венцислав Илиев смята, че изграждането на новата улица е наложително за доброто комуникационно обслужване на района. Той напомни, че още в предишния Общински съвет е пледирал за това.