Новият старши треньор на Лудогорец е Стойчо Стоев, съобщиха от щаба на шампионите.

Той заменя на поста Ивайло Петев, на когото договорът беше прекратен след мача с Любимец в събота. Кандидатурата на Стоев беше предпочетена сред близо 50 специалисти, които бяха предложени на ръководството на шампионите. Сред тях имаше и голям брой чужденци, но Лудогорец предпочете да заложи отново на българското. Стоев също така е един от най-известните бивши футболисти и настоящи треньори, родени в Разград. Неговото завръщане в Лудогорието съвпада с изключително важния мач реванш от Втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Слован (Братислава).

Стоев ще се включи в тренировките на отбора още тази вечер, а официалното му представяне ще бъде утре /23 юли/ от 17 ч. в конферентната зала на стадион "Лудогорец Арена", когато е предвидена пресконференция преди мача със Слован.

Ръководството на Лудогорец призозава всички свои привърженици от Лудогорието да подкрепят отбора в тежкия реванш със Слован, където отборът ще гони първа победа в евротурнирите. Подкрепете отбора и новия старши треньор, който се завръща в родния си град, за да поеме най-успешния български отбор през последните две години, се казва в апела на клубната управа.