Бронзов медал на специална техника прибави към отличията си Албена Малчева, световна и европейска шампионка по таекуон-до ITF. Към момента България има общо 14 медала / 1 златен, 4 сребърни и 9 бронзови/ от световното първенство, което се провежда от 18 до 21 юли в зала "Арена Армеец".

Малко по-късно днес ще се състоят срещите в дисциплините специална техника – отборно мъже и жени и силов тест – индивидуално и отборно, където националите ни също са фаворити за златото.

Безспорно най-голямата победа от първенството е за жените ни таекуондистки, които заслужено спечелиха златото отборно на спаринг. Българките победиха в драматичен финал Украйна. Мъжкият национален отбор грабна се нареди на третото място в отборния спаринг, след като изгуби в оспорван полуфинал от КНДР. Таекуондистите ни се сдобиха с още два бронзови медала при мъжете и жените в дисциплината самозащита.

От началото на световното първенството България има още 3 бронзови медала в дисциплината форма и общо 6 медала на спаринг – 4 сребърни и 2 бронзови.

Днес е последният ден от престижното международно състезание, на което страната ни е домакин, късно вечерта ще стане ясно и финалното класиране.