Аз не съм подсъдим. Имам чисто съдебно минало и нямам никакви обвинения, заяви Александър Методиев, известен като Сали, който днес положи клетва като депутат.

"Аз съм Сали и съм циганин. Циганин съм и се гордея от произхода си, но това, че съм черен не ме прави престъпник и който се опита без доказателства да намесва моето име, ще има съдебни дела и ще се виждаме в съда с някои хора", заяви Методиев. Той заплаши със съд всеки, който повдигне въпроса дали той има нещо общо с така нареченото "частно енерго". "Отправям последно предупреждение към медиите, ако още веднъж без доказателства се повдигне въпросът за "частното енерго", ще се видим в съда с някои", заяви той. "Няма да позволя никой без доказателства да споменава и да ме обижда с това, че имам частно енерго. Няма никакво частно енерго в Самоков. Има някакво разследване, но аз нямам нищо общо с това частно енерго, ако има такова", каза още Методиев.

Според него името му се свързва с "частното енерго" заради "една личност, която има над 25 години лишаване от свобода в българските затвори, Ярослав Мишев, този човек е осъждан многократно за кражби, побоища, за опит за предумишлено убийство". Мишев живее в един и същи квартал с Методиев и от там двамата се познават. Методиев отрича да е участвал в организирането на купуване на гласове в Самоков.

"Председателят на ДПС Лютви Местан каза, че ако има някого, за когото е доказано, че е извършил нарушение, той ще го смени от властта", съобщи новоизбраният депутат.

Сали може да бъде законодател. Аз съм дошъл в парламента, за да променя отношението към циганите, коментира той. "Аз съм бил член и заместник-председател на "Евророма" и като такъв бях кандидат за депутат от Коалиция за България, но симпатизирам на ДПС. ДПС е единствената партия, която дава възможност на нас циганите да отразим всичко, което се случва в нашия етнос и да се изявим в политическото пространство. Евророма е затворена страница за мен. 17 години бях заместник-председател на Евророма, но видях, че Евророма не прави нищо за ромското население", каза още Методиев.

Новият депутат има висше образование за учител по физическо възпитание и треньор по футбол, което е получил навремето във Висшия институт за физическа култура "Георги Димитров". Затова той смята в парламента да работи по законодателството в спортната и социалната сфера. Методиев разказа, че има строителна фирма, но не се смята за богат човек.