Забравил съм. Ако питате за Искра Фидосова, аз я познавам, да. Няма какво да отричам. Това каза пред БНТ обвиненият вчера председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Прокуратурата показа личния бележник на Златанов, в който той отбелязвал директиви за хода на определени преписки. Един от хората, които най-много фигурират в преписката е президентът Росен Плевнелиев. В тефтера фигурират инициалите Б.Б., И.Ф. и Е.Д – "депутат от ГЕРБ, до месец да се "удари". В директивите, които е получавал, включително има нареждания "да се установи конфликт". Има и бележки, и против медии.

Не мога да ви кажа в конкретния момент какво съм мислил по този въпрос, обясни Златанов, който в момента е в отпуск. Той отрече да е имало натиск върху него, докато е бил на поста.

На въпрос относно записаното в бележника: "Да се изкарат хората на улиците 19.02.", Златанов каза: "Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават", повтори няколко пъти Златанов. На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, Златанов отново отрече - "такова нещо не знам".

На въпрос, по отношение на Е.Д. внимавал ли е и съгласувал ли го е с Искра Фидова, той отвърна: "Не, не съм съгласувал. С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-ото НС". Конкретни преписки не съм съгласувал с никой, подчерта той. Тези абревиатури съм ги забравил, пак каза Филип Златанов.