Нелеп инцидент в столичното метро по чудо се размина с по-тежки последици. Бащата на ексдепутата от РЗС Емил Василев попаднал в нелепа ситуация – докато се возел на ескалатора, бил бутнат, загубил равновесие и започнал да се търкаля презглава. Никой от хората, които били край него, не му подал ръка, не се навел да му помогне.
Напротив – забързаните софиянци прескачали тялото на възрастния мъж и продължавали по пътя си. Никой не се сетил и да натисне стоп-бутона, който се намира в долния и горния край на ескалатора.

Инцидентът станал на линията на „Метроставция” 1, в „Младост”. Гено Лалов сам успял да се привдигне и въпреки охлузванията и натъртванията успял да отиде до болницата, където си извадил медицинско. След това се върнал при началника на „Метростанция” 1. Там обаче се оказало, че никой не знае за инцидента.

„Защо никой не е излязъл? Нали има монитори? Наказателно производство!”, заяви пред камерата на Нова телевизия афектираният син на Гено Лалов. „Не сте си изпълнили служебните задължения”, допълни Емил Василев.

От метрополитена отказват коментар. Правят само демонстрация как се използва стоп-бутонът на ескалатора. И са категорични, че билетът на пострадалия е неговата застраховка и човекът ще бъде компенсиран по законовия ред.