Сайт с неизвестен създател събира пари за момиченцето, което пострада при тежката катастрофа на „Цариградско шосе" миналата седмица. Детето все още е в болница и лекарите се борят за живота му. Това не попречи на неизвестен създател на сайта saveelena.com да събира пари на гърба на детето, без то действително да има нужда от тях.На страницата в интернет се приканва хората да даряват пари, защото „клиничните пътеки са свършили".
„Това е пълен цинизъм", заяви пред Нова телевизия д-р Димитър Димитров, изпълнителен директор на болницата „Света Анна", където се борят за живота на детето. „Няма клинична пътека за подобно състояние. А ако имаме нужда от пари, ще го обявим публично чрез болницата и държавата", допълни той. Сайтът използва и логото на NovaNews.bg без да има разрешение за това, както и на други медии.
От Нова телевизия заявяваме, че нямаме нищо общо с „кампанията". Ако детето се нуждае от пари, това ще бъде съобщено само по телевизията или в официалните сайтове на медията, казаха от там.