На 17 юли от 18.30 ч. пред Съдебната палата ще се проведе протест в подкрепа на Гергана Червенкова, заплашена от екстрадиция в САЩ, предаде репортер на БГНЕС.

Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ, за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чака решението на съда обаче на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Тя престоя в ареста няколко месеца. На 2 юли Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева.

Гергана Червенкова, работила в сайт за онлайн търговия с лекарства, докато един ден животът й се преобръща и тя вече е в следствения арест, но се надява "България да не допусне такова безумие!". Близките й се опитват да кажат, че обвиненията срещу нея са абсурдни, а Гери само е изпълнявала работата си - трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма "Юромедонлайн ООД".

Животът на Гери се преобръща, когато след посещението си миналата година в САЩ, Цветан Цветанов обяви по телевизията, че е разкрит (съвместно с американците) и задържан "основния организатор" на българо-американска организирана престъпна група. Тя (Гергана Червенкова) била обявена за издирване от САЩ.

До 19 юли съдът очаква от ГДБОП всички събрани у нас по случая веществени доказателства. Чакат се и важни за съдбата на Гергана документи от САЩ, обясни адвокатът й Златка Стефанова.

Заседанието по делото срещу Червенкова е на 19 юли. Час преди това е организиран отново протест в нейна подкрепа пред Съдебната палата