Ромска фамилия смъкнала целия ламаринен покрив от бараката на съседа си в местността Старата телевизионна кула. Двама братя и сестра занесли и предали като старо желязо 16 листа ламарина, разковани преди това с тесла от покрива на човека.
Впоследствие по записите от охранителните камери и по подписаните договори и декларации в пункта, полицията стигнала до крадливата фамилия. Един от крадците дори си признал писмено пред ченгетата, че е откраднал ламарината и я е издал за скрап. И срещу него веднага било повдигнато обвинение в кражба.
Само че ромът бе изцяло оправдан. А съседът, чиято къщичка била оставена без покрив, така и не спечели гражданския си иск за 240 лева, на колкото възлиза щетата, която са му нанесли. Защото според съда само едно голо признание не стига, за да бъде осъден някой.
По време на делото се оказало, че всъщност листите били разковани с теслата от единия брат, който ги занесъл в двора на къщата, където живеело цялото му семейство. Когато другият брат се върнал, не знаел, че ламарините са крадени. Помолили го да ги натовари в колата си и да ги откара до пункта и той това и направил.
Точно този брат, който не знаел, че ламарината е крадена, станал подсъдим. Той признал, че е крадец, когато го прибрали в полицията. Но после, вероятно когато в играта се намесили и адвокатите, взел да отрича. А освен това признание, при това извънсъдебно, дадено пред полицай, няма никакви други доказателства, които да сочат, че точно този човек е извършителят на кражбата, счете съдът. И го оправда.
От цялата тази история най-зле вероятно се чувства собственикът на разкулачената барака. Защото хем знае кои са крадците на покрива му, хем не може да си вземе парите от тях. На всичкото отгоре дори няма да бъдат осъдени за стореното.