Приз „Овластяване на ромската жена“ спечели Ивелина Костова - медиатор в основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Ряхово и медиатор и обществен възпитател в Община Сливо поле. Тя беше сред шесте финалисти в националния конкурс „Образователен медиатор на годината“ на център „Амалипе“. На практика това са шестимата победители в конкурса. Те получиха наградите си в Министерството на образованието и науката от министър Сашо Пенов. Церемонията бе посветена на  Василица - ромската Нова година, която бе отбелязана в събота.
„С ежедневната си работа, с постоянния диалог с родителите, със съветването на учениците и помощта с учебния материал, медиаторите правите магията на супергерои възможна“, заяви в приветствието си министър Пенов.
Ивелина Костова има осемгодишен опит като медиатор. Та е родена в Русе, живее в село Кошарна и е първата жена в община Сливо поле, която завършва висше образование. Това я мотивира и вече има две бакалавърски е една магистърска степен.
„В началото беше трудно, но сега срещам и сред хората, и в институциите разбиране, съдействие и уважение. Това много ми помага в работата, защото това е работа с хората и за хората - да живеят по-добре, да са част от една общност и да развиват способностите се“, каза тя за „Утро“ след новината, че е сред шестимата финалисти в конкурса на център „Амалипе“.