Още 1115 лева са събрани за семейството, чиято къща се взриви във Ветово на 18 януари, съобщи кметът на общината Георги Георгиев. Парите са от осемте кутии, сложени за дарения в хранителни магазини във Ветово и Смирненски.
Преди това фирми на територията на общината дариха 1200 лева на пострадалото семейство. Деца от училището направиха разпродажба на саморъчно изготвени предмети и събраха 450 лева, които предадоха на двете дъщери на семейството, за да си купят учебни полагала. Освен това много хора от общината направиха индивидуални парични дарения, които също ще бъдат използвани за построяване на нова къща, обясни кметът Георгиев. По думите му главният архитект на Ветово направил проекта за строежа, който е подарък от общината.
Както „Утро“ писа, на 18 януари къщата на семейството се взриви от газова бутилка за готвене. Тя избухна, тъй като вентилът не е бил поставен добре. Цяла нощ от него е изтичал пропан-бутан и сутринта драсната клечка кибрит за варене на кафе предизвикала експлозия, която събори къщата до основи.