Американката от щата Айова Мелиса Нелсън загуби в съда дело срещу бившия си шеф, който я уволнил заради сексапила й, съобщава Си Ен Ен.

Уволнението е несправедливо, но законно и не представлява дискриминация по полов признак, постанови състоящият се само от мъже щатски Върховен съд.

Зъболекарят Джеймс Найт призна, че е уволнил своята асистентка, тъй като съпругата му започнала да се тревожи за отношенията между двамата. И Найт, и Нелсън, които са работили заедно от 1999 до 2010 година, твърдят, че между тях не е имало интимна връзка.

По време на процеса зъболекарят каза, че е правил забележки на своята подчинена да не се облича в твърде прилепнали по тялото й дрехи и я молел да слага медицински халат. Нелсън пък заяви, че докторът директно й бил казал, че го възбужда и докарва до ерекция. Тя обаче не не повдигнала обвинение в сексуален тормоз срещу бившия си шеф.

Върховният съд на Айова веднъж се произнесе не в полза на уволнената през декември 2012 г. жена. След това предприе безпрецедентна стъпка, съгласявайки се да преразгледа делото, без да разполага с нови улики или свидетелски показания. И въпреки това, сега не намери основания за промяна на присъдата.