Бащата на изчезнала във Великобритания българка Ана Симеонова направи отчаян опит да я накара да се върне вкъщи. Асан Сали Мехмедов се обърна към дъщеря си чрез медиите със специално послание: „Ана, не си загазила. Моля те, прибери се. Обичаме се и ни липсваш”. Тази информация поражда нова версия за изчезването на девойката. Възможно е тя да се е скарала с баща си, след което да е решила да избяга. Не е ясно какво точно е станало между двамата преди тя да напусне дома.

Издирването на 15-годишното момиче, което е в неизвестност от 25 март, удари на камък. Тя не говори английски, заради което и няма приятели на Острова. Семейството й живее в квартал „Лий Съркъс” на град Лестър отскоро. Ана е записана в местното училище, където трябва да започне да учи от есента.

Както БЛИЦ вече съобщи, 8 мъже, заподозрени, че са замесени в изчезването, бяха арестувани от британската полиция. Първите седем вече са на свобода, а последният – на 29 години, остава зад решетките. Полицията работи по различни версии – от изгубване до отвличане.