Чертите на характера се отразяват в начина, по който ядем пуканки, показва британско изследване.

То установило, че близо половината от затворените в себе си хора (48%) хапват по една пуканка, като преди това внимателно я подбират. Общителните хора предпочитат да консумират пуканките без много да му мислят, с цели шепи.

Перфекционистите редуват една пуканка с шепа пуканки. Те са и хората, които проявяват най-малко егоизъм, като 98% били готови да споделят пуканките си. "Има ясно установени връзки между хранителните навици и характера. Като цяло хората, които ядат бавно, се наслаждават на рутината и могат да проявяват инат, като често поставят себе си и собствените си нужди пред тези на другите хора", казва д-р Бен Сеса, психиатър от Бристол.

"Хората, които консумират пуканките си една по една, се вместват в тази личностна характеристика. За сметка на това хората, които ядат бързо, обикновено не са толкова егоистични и поставят другите на първо място. Те са по-общителни заради по-социалното естество на поведението им", допълва той.

Изследването сред 2000 души разкрило значителни различия в начина, по който двата пола ядат пуканки. Жените са с 5% по-склонни да възприемат обмислен подход към храната, като консумират пуканките една по една. Мъжете са с 50% по-хаотични и нехайни от дамите. Те изпитват удоволствие да тъпчат пуканки в устата си и да се надяват на най-доброто. 96% от мъжете с удоволствие биха споделили пуканките си, същият процент като жените, показва още изследването.