Чавдар Янев, човекът, който месеци наред протестира, а от дни беше обявен за общодържавно издирване, се опита да се самозапали пред сградата на ВСС.

Янев се заля с туба бензин, но полицаите веднага го спряха и го задържаха. Чавдар Янев е добре. След като разговаря с Чавдар Янев в полицейски автомобил, спрян пред сградата на ВСС, главният прокурор Сотир Цацаров обеща, че ще разговаря отново и с него, и със съпругата му в 10.30 ч. Междувременно пред сградата на ВСС пристигна екип на Спешна помощ, който да окаже първа помощ на Чавдар Янев. Той беше с белезници с идеята да не се опита да си навреди отново. В крайна сметка екип на "Спешна помощ" го отведе от мястото на инцидента.

Няколко десети души продължават да протестират пред сградата на ВСС с викове "Мафия" и "Мафията вън". Те поискаха от главния прокурор да разчисти съдебната система. Гражданите издигнаха плакати с надпис: "Не сме платени, мразим ви безплатно", "Довиждане от ВСС". Но някои от тях не знаеха срещу какво точно протестират.

БГНЕС припомня, че Чавдар Янев упорито водеше гладна стачка пред сградата на Висшия съдебен съвет през изминалата зима. "Има много болка навсякъде, а моят бушон изгърмя след 15 години идиотщини. Това, което става в България мога да го опиша само като мачкане, една лавина и една месомелачка". Това каза протестиращият Чавдар Янев на своя пресконференция на 10 май, на която беше обявил, че ще се самозапали. Причината Чавдар Янев да пристъпи към отчаяния акт бе, че той не е получил справедливост, след като в продължение на 12 години се е борил в съдебната зала срещу "Топлофикация София". А след като е спечелил делото от "Топлофикация" не само не изпълняват съдебното решение, но и завеждат контраиск - този път не срещу Янев, а срещу неговата съпруга, която дори не е собственик на жилището, в което живеят двамата. Но впоследствие Янев беше разубеден за самозапалването. Той заяви, че ще продължи протестите си докато делото срещу него бъде спряно.

На 8 юли Янев беше обявен за общодържавно издирване, след като изчезна мистериозно на 5 юли, оставяйки предсмъртно писмо на съпругата си. И до ден-днешен полицията нямаше информация къде се намира Янев.