Съсед нахлул посред нощ в дома на пенсионирания инженер Иван Костов и жена му Анна и ги пребил с чук. Престъплението е извършено в края на миналото лято в столичния квартал "Мусагеница". Нападателят обаче продължава да е на свобода, защото по делото все още не били събрани необходимите документи.

"Не го смятам за абсолютно нормален. Той си живее под нас. Оттогава сме се засичали само веднъж. Нямам ново оплакване. Но не знам дали утре няма да се напие, дрогира и да се повтори нещо. За мен той е за освидетелстване, не за затвор", разказа пострадалият Иван Костов пред Нова телевизия. Старецът обаче има видими следи от побоя и призна, че до ден днешен здравето му е сериозно разклатено от последиците след побоя. Жена му - Анна, заеква и ходи по два пъти седмично на логопед.

Нито един от двамата няма идея с какви мотиви съседът Станислав Димитров ги е нападнал. Делото е в застой, заради забавяне на необходимите документи. Така семейство Костови продължава да живее в ужас, а само на няколко метра от тях в същата сграда живее мъжът, който във всеки един момент може да повтори зверството.