Най на сърце като емоция в момента, когато съм министър на младежта и спорта, са ми всички спортове. Това коментира пред bTV спортният министър Марияна Георгиева. На въпрос дали тренира, тя посочи, че упражнява малко фитнес, като подчерта: "Но не много".
Георгиева разясни инвестиционната програма на кабинета Орешарски и отделените средства от 73 млн. лв. за спортни съоръжения. Така тя реагира на обвинения, че от тези средства са облагодетелствани предимно общини на управляващите и то на ДПС.

Най-много пари от 73-те милиона са дадени на общини с кметове от ГЕРБ - 43%, изтъкна Георгиева.

В 20-те млн. лв., които са преведени по бюджета на младежта и спорта за спортни площадки, за ДПС са отишли 46 % , за ГЕРБ 23%, за БСП са 21 %.

Кабинетът Орешарски не партизира българските гражданите, кабинетът Орешарски води политика на справедливостта. ГЕРБ водеше политика за партията си, като тя минаваше през хората като трансмисия, заяви министърът на спорта.

По силата на какви параметри хората в малките населени места да нямат право да спортуват. Как да се получи политика за масов спорт като сегрегираме малките населени места. Ами ако от село Гулийка излезе един Бербатов?, запита риторично тя.

По думите й кабинетът Орешарски стартира мандата си със заявлението си, че ще заличи несправедливостта. След като държавата е била сляпа за тези жители, които живеят в малките населени места, и до този момент не са инвестирани и 5 лв., на двадесетата година от демокрацията и 5 млн. са малко за инвестиции в тези населени места. Политиката на Европа е за равен достъп, заяви Мариана Георгиева.

На въпрос за "наукообразния" й изказ, тя изтъкна, че като професор по лексика има сегмент в изказа си, който е в научен стил и не може да бъде избегнат.

Със спортистите говоря книжовен език, обясни още проф. Георгиева.