Агресивна психично болна жена напада хора в центъра на Велико Търново, пише „Телеграф”. Преди време 30- годишната Ася атакувала в гръб нищо неподозираща жена, след което бе арестувана и настанена в психиатрична болница, но след няколко месеца е отново на свобода.
Месец по- късно лудата Ася нападна с ножица мъж в старата част на града. Процедурата след това нападение се повтори- жената бе прибрана, лекувана и отново пусната на свобода.

В края на миналата година лудата отново избухна и проби с ножица гумите на седем автомобила в различни части на града, след което пускането й на свобода се потрети. Независимо че е непредсказуема и опасна, жената отново и отново се връща сред хората и носи заплаха.

До 2012 година по търновските улици обикаляше и регистриран като опасен шизофреник Роналд Стоянов. Така се стигна до 25 юли, когато той закла майка си и бе изпратен в психиатрия, където е и в момента.

След трагедията в Лясковец полицията се активизира и само на 1 април в Горна Оряховица бяха задържани двама мъже с отклонения на 20 и 54 години. По- младият е и криминално проявен, агресивен и опасен. И двамата вече са на лечение, но не е ясно докога ще останат в болница.