Нямаше ненаранен орган в корема – прободен беше отзад, отстрани, в гърба, страшна работа. Такава агресия не съм виждал, каза професор Аню Учиков, завеждащ гръдно-коремна хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив.

4 часа е продължила операцията вчера, в нея са взели участие 7 специалисти – хирурзи, ортопеди и др. Днес е правена ревизия поради съмнение, че тънкото черво има нужда от допълнителна обработка, но шевовете са спокойни, коремът е затворен. 18 ученици от гимназията са дали кръв в акция за своя ученик. В момента момчето е на командно дишане и до 3-4 дни са възможни усложнения от типа на възпалителни процеси и затруднения с белия дроб.

Когато е постъпил в болницата, той е бил контактен и е говорел. Сега е на командно дишане. Проф. Учиков оценява шансовете му за живот като сравнително добри. По разкази на родителите Искрен сам се е обадил по телефона на баща си вчера с думите: Тате, умирам. И баща му го е докарал с колата в болницата. Когато е влязъл в апартамента е видял в мивката два окървавени ножа за рязане на хляб. Другото момче е в Окръжна болница-Пловдив, то е без опасност за живота.

БГНЕС припомня, че около 14 часа на 23 октомври в дома на пострадалото момче, апартамент в нова кооперация зад църквата "Св. Иван Рилски", гостувал негов съученик от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии. Не е ясно защо са се скарали, но кавгата е прераснала в кървава битка. Пострадал е и нападателят, със срязани сухожилия на ръцете той също е настанен в болница.

Момчетата са десетокласници в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии - Пловдив. И двамата са изключително спокойни момчета, никога досега не са имали агресивни прояви, съобщи директорът на училището Людмила Ганчева. Днес в гимназията ще има извънредно събиране на всички паралелки и спешен педагогически съвет. Достъпът до училището е затворен за външни лица.