Полицай от Шесто РУП в Пловдив преби жестоко две 13-годишни момчета. От преживения ужас децата започват да заекват, сънуват кошмари, ходят на психолог. Шест месеца по-късно от МВР не обелват и дума. Побойникът е скрит чак в София, показа разследване на "Марица".
Пострадалите братовчеди Сали Салим и Хакан Исмаил от Куклен никога няма да забравят кошмарния 19 октомври 2013 година. Събота следобед е, хлапетата са спортисти и се връщат с приповдигнато настроение от състезание по тенис. Вози ги бащата на Хакан. В района на КЦМ забелязват, че автомобил "Тойота", който се движи непосредствено пред тях, кара в средата на платното с ниска скорост. Задминават го. Минута по-късно тойотата ги изпреварва. Шофьорът вади полицейска стоп-палка през прозореца и им засича пътя, за да спрат. "Чичо реши, че това е проверка, и отби, но ни връхлетяха с ритници", разказва за ужаса Сали. Внезапно от тойотата изскачат шофьорът й и още двама мъже. Затискат вратата на шофьора, а през отворения прозорец започват да го бият по лицето. Приятелите на ченгето вадят насила децата и ги проскат на земята. След като ги "наказват", сеячите на улично правосъдие офейкват с мръсна газ.

Момчетата обаче успяват да запомнят регистрационния номер на тойотата с нападателите си. Веднага е подаден сигнал на тел. 112, а час по-късно родителите и децата са в Първо районно в Пловдив, на чиято територия се разиграва инцидентът.

До вечерта никой не се появява на адреса под тепетата, където е регистрирана тойотата. Съседи обаче потвърждават, че познават автомобила. Двете деца и шофьорът са освидетелствани от съдебна медицина за охлузванията по тялото от ударите по земята. Ден след това роднините разбират, че един от побойниците е Георги Петков, служител на Шесто РУП в Пловдив. Мъжът е на 32 години. Той също е разпитан. Обяснил, че децата, пътуващи в пежото, го дразнели и затова реагирал остро. Полицаят също подал насрещна жалба срещу хлапетата и шофьора им.

Беше като в екшън филм, не вярвах, че това ми се случва, споделя треперейки месеци по-късно Сали. Хлапетата и до днес са в стрес от преживяното. Лично Тодор Гребенаров, тогава шеф на пловдивската полиция, посещава къщите на двете семейства. "Успокои ни и ни предложи помощ от психолог. Уверяваше ни, че няма да остави така нещата, но като гледаме, на побойника ще му се размине", треперят и днес родителите.

Думите им се потвърждават. До момента не е приключило нито дисциплинарното производство по случая вътре в МВР, нито досъдебното в прокуратурата. "С моя заповед е образувана и дисциплинарна проверка, дори вече съм уведомил и Окръжна прокуратура, немислимо е да допусна някакво прикриване на обстоятелства заради факта, че има замесен служител на полицията", заяви дни след инцидента пред комисар Гребенаров, цитиран от "Марица".

Шест месеца по-късно разследването обаче не е приключило. Междувременно полицаят побойник Петков се е преместил на работа в Четвърто районно в София. Заради това дисциплинарната проверка в Пловдив не е довършена, а на новата месторабота тръгва от самото начало. Едва на 4 март т. г. Сали и Хакан и родителите им са извикани в София с призовки за снемане на обяснения. "Питаха ни същите неща, както в Пловдив преди пет месеца, сякаш не са си водили тогава записки", разочарована е от хода на делото майката на Сали - Айтен Селим.

От районна прокуратура Пловдив обясниха, че досъдебното производство е пред финал. Полицаят Петков и компанията му от екшъна на пътя ще бъдат обвинени за причинени леки телесни повреди с хулигански подбуди. Няма данни те да са се признали за виновни до момента.

Според родителите производствата се протакат умишлено. "Притеснени сме, че дисциплинарното производство се протака умишлено, за да изтекат процедурни срокове или полицаят сам да напусне системата, без да понесе наказание, подозира майката Айтен Салим, която е действащ юрист и шеф на правната дирекция в община Асеновград. Следях този случай, но докато бях на работа в Пловдив, мисля, че е най-добре да направите официално запитване до министерството по хода на дисциплинарното производство",  каза още комисар Гребенаров.