Ще си подам оставката тогава, когато не мога да се справя с моите задължения, така отговори премиерът Пламен Орешарски днес на въпрос на медия в НС.

Не възнамерявам да водя политически, а икономически разговори, ако има такива, посочи той в отговор на друг въпрос - дали би водил преговори с ГЕРБ. Не съм политическо лице и трудно влизам в политически разговори от какъвто и да е характер, иначе смятам, че мога да говоря с всеки, добави той. Следващата седмица Орешарски обеща да даде повече информация за кандидатите, между които ще се избира нов ръководител на ДАНС и критериите за този избор.

Кабинетът е сформиран отдавна, това, че на няколко места в министерствата няма заместници не ме притеснява, може и без тях, каза той на повтаряща се теза, че не било сформирано правителството. Решението ми за туризма взех вчера след разговорите с туристическите асоциации, те отправиха обосновани коментари да не губим допълнително време да разместваме и правим нови структури, защото туристическият сезон започна преди да е съставен този кабинет, отбеляза Орешарски. За съжаление, политическият цикъл не се съобразява с икономическия и няма как да се промени сега. Ще направим усилия разплащането с бизнеса да стане до лятната ваканция на парламента, отговори той на въпрос на медия.