Туристическият бизнес възрази остро срещу намерението на сдружение „Бъдеще за Русе“ да изгради протестен палатков лагер на кея до понтон №8, където акостират круизните кораби.
С писмо до общинската управа изп. директор на „Дунав турс“ Катя Стоянова моли местната власт да предотврати тази демонстрация.
Планираните протести ще навредят на престижа на България и в частност на имиджа на нашия град, казаха от фирмата пред „Утро“.
Намеренията на „Бъдеще за Русе“ са да посрещат чуждите гости с листовки, които да ги информират на няколко езика, че „стъпват в държавата на съдебната мафия“, а след разходката из града да им връчват дипломи, защото са „оцелели в България“.
Като сериозна компания няма да коментираме мотивите на тази инициатива, нито дали тя е законна, защото това е работа на компетентните органи. Държим да отбележим, че разпространяването на листовки с антибългарска реклама ще доведе до негативни резултати за туристическия бизнес в Русе, пише в изявлението на „Дунав турс“ до „Утро“.
Няма да разрешим палатков лагер до понтона, където акостират пасажерските кораби. Русе не е виновен за проблемите в съдебната система и няма защо да отблъскваме чуждите туристи и да поставяме на карта туристическия бизнес, заявиха от Общината.