Недоволни граждани се събраха на протест пред ВСС тази сутрин.

Днес кадровиците в съдебната ни система провеждат редовното си заседание. Хората, които са се събрали пред сградата на ВСС носят плакати, на които пише: "Корупцията вън от ВСС", "Стоп на корупцията във ВСС", "Мафията вън от ВСС". Недоволните граждани скандират "Оставка" и "Мафия". След като прокуратурата потвърди вчера, че СРС-тата са законни в проведения разговор, свързан с избора на Ситнилски за член на ВСС, днес има плакати: "СРС са потвърдени, потвърди си оставката", "Сатанински, вън!", "Ситнилски, вън от ВСС".

Искаме истина, да живеем в една истина, стига лъжи, стига измами корупция, така една от протестиращите обясни присъствието си на протеста. Аз ли трябва да го кажа какво трябва да направи? Така с въпрос тя отговори на въпрос какво трябва да направи Камен Ситнилски, според нея. След това посочи, че е тук с искане за истината.

Протестираме. Така път отговориха други, някои не искаха да говорят и се обръщаха с гръб. Против мафията и корупцията в съдебната система, така обясни протеста си младо момче с плакат. На въпроса какво иска да се промени, той каза "да се промени, да има закони за всички". "Положението в България" го е накарало пък да дойде тук, а когато бе попитан защо не е на другия протест, той каза, че ще ходи и там. Друго момче каза, че протестира пред ВСС, защото иска "да се смени правителството". Попитан, защото пред ВСС, той каза "защото ни управляват някакви мафиоти корумпирани". Момчето с плаката, че СРС-тата са потвърдени, каза, че "този човек трябва да си тръгне" и каза, че това е Ситнилски. На въпроса защо, той отговори "защото това е лицето на мафията в момента". На въпроса кой е Камен Ситнилски, той каза: Лицето на мафията".