Родителите на възпитаниците на училището "Касъл хил" в Сидни се събудиха от есемеси, че учебни занятия днес няма да има заради пожар. За нещастие на учениците това се оказа шега. Училищното ръководство вече се оплака от нея на полицията. Оказа се, че в компютърната система е проникнал хакер, който е изпратил есемесите.

Компания за автобусни превози в Нова Зеландия се похвали, че при посещението си в страната принц Уилям, съпругата му и бебето ще ползват техните услуги "за да поддържат образа си на народни хора". Отново в Нова Зеландия Бе Ем Ве (BMW) пусна най-новия си продукт - бебешко креватче серия ZZZ. То е разработено, "за да облекчи положението на милиони родители от цял свят, които шофират с часове из квартала, за да приспят бебето си".

В. "Джапан таймс" обяви, че в Източна Япония железопътна компания прави проучване за "аромати, предразполагащи към действие", с които да подсеща разсеяните пътници, че са стигнали до спирката си за слизане в метрото. В недалечно бъдеще 30 станции в Токио ще бъдат изпълнени със специално избрани аромати, като се започне от бирен хмел до тамян и стари книги.

Ей Би Си обяви в Астралия, че водещите на сутрешното ѝ предаване напускат заради поднасяното им лошо кафе. Фермерският ѝ канал пък се похвали, че в щата Виктория започват да произвеждат сирене от двуутробното уомбат. Специалисти на Австралийския национален университет обучават патици да пресичат на пешеходни пътеки.

Ръководителят на катедрата по птици и пернати д-р Доналд Дрейк води курсовете, след като е изучил изчерпателно поведението на представителите на вида по пътищата, предаде Ей Би Си.

Няколко компании - "Телстра", "Оптус" и iiNet обявиха устройства, с които собствениците на домашни любимци могат да разговарят с тях, когато не са си у дома, включително и такова, което превръща кучешкия лай в текст. iiNet пък превръща семейното куче или котка в интернет wi-fi рутър.

Британският в. "Гардиън" написа на сайта си, че автомобилното движение в Шотландия ще е отдясно като в останалата част от ЕС, ако страната гласува за независимост. Мярката била на националистическото движение, за да получат шотландците представа как би функционирала независимата им държава. Тя би довела до подмяната на 58 хил. пътни знака и други промени в маркировката по 3000 км пътища.

В. "Дейли експрес" и ITV твърдят, че кокошките в английска ферма вече снасят квадратни яйца. Пингвинът Йойо в зоологическата градина на Девън път снесе златно яйце.

Във Великобритания се появи също пешеходна пътека за овце и увеселително влакче за кучета.

Според в. "Сън" кралицата сондира за нефт в градината на Бъкингамския дворец. В. "Дейли телеграф" обяви, че бъдещата шотландска лира ще е с образа на политика Алекс Салмънд.