Причината за убийството в Плевен, при което 17-годишно момче прободе с нож в сърцето и уби 19-годишен младеж, е спор кой откъде да мине.
Около 18 ч. в събота привечер жертвата - Мишел, се прибира заедно с приятелката си към блока по малка пътечка между кооперациите. Срещат Мирослав и още двама.

До този момент Мишел и Мирослав са се познавали само по физиономия. По думите на говорителя на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова е възникнал нелеп конфликт за това кой откъде да мине. Мирослав вади сгъваем нож и наръгва четири пъти Мишел, включително в сърцето. Момчето умира за минути.
Мирослав е имал 1,2 промила алкохол в кръвта, но разследващите смятат, че не това е отключило агресията му. Пред тях Мирослав споделил: „Аз го намушках, но не исках да го убивам”.

"След като Мишел пада на земята, продължават да го ритат, казват, че не са знаели, че е бил намушкан, а това няма как да стане”, разказва пред Нова телевизия Велослав Хинов, приятел на Мишел.

На 17-годишния младеж вече е повдигнато обвинение в убийство. Тъй като той е непълнолетен, при осъдителна присъда законът предвижда затвор от 2 до 8 години, съобщи Dariknews.bg.

Първоначално Мирослав е задържан за 24 часа, като след това наблюдаващият прокурор при окръжна прокуратура - Плевен е увеличил мярката на 72 часа.
В хода на разследването досега е установено, че жертвата и извършителят на престъплението са се движели по едно и също време в две различни компании, на едно и също място като е възникнал конфликт за това, кой откъде да мине. Конфликтът прераснал в свада между убитото момче и убиеца, след което с джобно ножче той нанесъл четири удара по тялото на момчето, единият от които е бил смъртоносният - в сърцето.

Извършителят не е осъждан и в присъствието на защитник е дал обяснения в качеството си на обвиняем. Той е бил задържан от полицаи в дома си, където предал ножа, с който е извършил убийството.

По неофициална информация убиецът и жертвата са се познавали бегло, но се говори, че приятелката на убитото момче е познавала извършителя на престъплението. "На този етап няма такава информация", каза прокурор Рени Кирилова пред журналисти и обясни, че в следобедните часове на 1 април се очаква наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжен съд - Плевен искане за постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража за малолетния убиец.