Илиана Раева излиза от скоро на нова „писта" - политическата. Известната от сферата на художествената гимнастика дама заяви пред bTV, че сама е финансирала над 50% от случилото се до момента в новосформираната й партия „Обединена България".

Занапред обаче тя щяла да търси спонсорство, голяма част от което можело да дойде от заможни приятели, които тя и съпругът й Наско Сираков имат в цялата страна. Бизнесменът Гриша Ганчев е един от хората, които вече са изразили готовност да подкрепят финансово начинанието, обясни Раева. Тя обаче подчерта, че „нямаме уговорки той да участва политически в работата". „Ще търся и от много други хора подкрепа и в това няма нищо лошо, стига да не се стига до вмешателство", добави президентът на Федерацията по художествена гимнастика, предаде бтв. Тя обясни, че от съпруга си получавала силна морална подкрепа - „че трябва да го направя, обществото има нужда - да осъществим идеите, които искат гражданите". Раева сподели още, че до предходния вот на 12 май винаги е гласувала, но се е разочаровала - и от Костов, и от Царя, и от Борисов.

Затова подела партийната инициатива, в която вече е поканила „много хора - млади експерти, можещи. Ако си принципен, не на всяка цена ще се омърсиш от политиката. Всичко зависи и от екипа", каза още Раева и отхвърли появилите се спекулации, че Бойко Борисов или Делян Пеевски имат роля в новата формация.