Две тежки верижни катастрофи станаха на автомагистрала "Тракия", на пловдивска територия, предаде БГНЕС.

Общо 21 автомобила са се сблъскали и в двете платна на магистралата в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново.

11 души са ранени. 2-ма души са загинали. Най-вероятната причина за катастрофата е рязко паднала гъста мъгла. Движението е отцепено в радиус от най-малко 4 километра от мястото на катастрофите, станали и в двете платна на магистралата.

Не се допуска никой до местопроизшествието. Автомобилите се отклоняват по обходни маршрути. Има линейки, служители от секторите "Пътна полиция" и "Престъпления по пътищата".

Едната верижна катастрофа е в посока Бургас, а другата в посока София. 8 са автомобилите, които са се сблъскали, пътувайки към Бургас. От другата страна, в посока София, са се ударили 13 автомобила.

Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив. В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители.