"Два пъти по-малко е твоята статия за мен, от това, което аз съм написал за теб", каза Юлиян Вучков на Кеворк Кеворкян по повод твърдението, че професорът е егоист.

Водещият на "Времена и нрави" заяви, че в политиката влизат хората, които са пропаднали в професията си или нямат сериозно занимание.

"Не съм бил достатъчно удовлетворен в личния си живот. Имал съм много флиртове, но това не е достатъчно. Актрисите са най-скучните любовници, защото много играят в леглото. Играят роля на ласкателки, за да получат ласкава рецензия. Аз съм много честолюбив човек, за да плащам с нещо", сподели професора. Той гостува в предаването  "Всяка неделя" на Нова телевизия  и говори чие его е по-голямо, но стана дума и за последната му книга "България преди, днес и утре".

Книгата ти е кланица, каза му Кеворк. "Трябва да си говорим честно, аз си имам мнение и го защитавам. Краен съм и предпочитам да говоря истини, отколкото да съм балансиран и уравновесен и да говоря лъжи. Понякога и ти си много умерен. Гостите ти бяха много скучни днес", не остана длъжен обаче Вучков.