Срещата на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN е абсурдна. Това каза Румен Петков от гражданската инициатива АБВ в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

„Първата причина е, че шефът на EVN опита да декларира, че не е имал такава среща. И второ, в тази ситуация, в която е очевидно, че между държавата и електроразпределителните дружества има много тежки проблеми, да проведеш една такава среща и то при положение, че има действия от страна на българското правителство с адресати прокуратурата и Народното събрание е повече от абсурдно. Още повече тази среща да продължава да се крие като съдържание, като обхват на разговора, като разменени позиции, като поемани ангажименти”, заяви Петков.

„Това е такава арогантност и усещане за недосегаемост, която всъщност е една от причините хората да са отвратени от политиката. Не може да проведе такава среща, още по-малко сам, още по-малко да крият темите, по които е воден разговорът. Мисля, че този абсурд трябва да има развитие не просто през парламентарна комисия. Журналистическата гилдия също трябва да направи сериозно журналистическо разследване. Аз мисля, че това вече не е българският държавен глава”, каза още Румен Петков.