Чувствам се прекрасно, пожелавам на всеки да се чувства като мен, когато стане на 60 г. Това заяви почетният председател на ДПС на рождения си ден вчера. Доган събра политическия елит на България снощи в дома си в "Бояна" за 60-ия си юбилей.

От ранния следобед в събота автомобили с различна регистрация от цялата страна се извървяха по улица "Беловодски път". Областният лидер на ДПС във Варна Ерджан Ебатин донесе на Доган 4-месечна кавказка овчарка. Оказа се, че той се е подготвил с две мъжки кученца - Кубрат и Карат. В крайна сметка Карат остана в "Бояна", а Кубрат потегли към председателя на Българската републиканска федерация по кинология Камен Литов.

"И двете кучета са страхотни, докараха ми ги от развъдника "АКБЕК", сподели Ебатин пред "Стандарт". Сред първите дошли бяха и оргсекретарят и депутат от ДПС Мустафа Карадайъ. Малко след 17 часа пристигна и кетърингът за близо 200-те гости на юбиляря. Около 18.50 ч вратите се отвориха и за соцлидера Сергей Станишев. Букет и пейзаж на известен автор бе приготвил от името на Националния съвет на БСП Станишев. С подаръци, но чрез такси-куриер, се отчете и Мария Капон. Букет и книга за Доган изпрати по жълтото возило председателката на Единната народна партия. Всички депутати от ДПС, министри и областни лидери на партията заприиждаха малко след 19 ч снощи.

За настроението на гостите се погрижиха музикантите от "Атеш Етно бенд". "Ще открием партито с "На многая лета" и с химна на България", споделиха виртуозите на джаз, руски романси и етнофолк, преди да заемат местата си на сцената за тържеството.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган пък изпрати бутилка уиски и бонбони на любопитните репортери. В ранния следобед той се показа за малко, но не пожела да даде изявление за медиите.