Българинът мрази богатите хора, защото това му се внуши през последните 20 години. Цялата машина на идеологическата полиция бе да се насажда омраза към всеки един предприемач. А нима никой не може да разбере, че за да се развива икономиката, трябва да има предприемачество. Това заяви в „Тази събота“ по bTV бизнесменът и бивш политик Добромир Гущеров.
„Най-голямото богатство е властта. Заблуда е, че парите решават всичко. Имаш ли власт, имаш всичко. Винаги съм питал – как с тази заплата от парламента можа да си купиш този часовник. Имаше един лаф – всички се опитват да се правят на бедни в парламента. Но аз съм платил десетки милиони данъци!“, заяви гостът.

„Чий е бил този часовник? В парламента ли е този човек сега“, попита тв возещият Антон Хекимян.

„Той е от трупата на така наречените „бели чорапи“. Не са си отишли от парламента, на власт са още. Идват тука, взимат си парите от парламента, вечерта се събират, изпиват по две дамаджани вино и събота се прибират по родните си места“, коментира бившият политик.
„Вашият бизнес кой го наследи, синът ви ли?“, попита Хекимян.

„Синът ми го наследи. Но пак повтарям – в България бизнесът е въртян от политиците“, повтори Добромир Гущеров.

„Аз съм против сегашния модел на управление и изповядвам пряката демокрация. В човека е заложен един много важен принцип на егоизма – ако някой се опита да отнеме нещо на някого, той ще се отбранява“, каза бизнесменът.

Той заяви, че конфликтът БСП – АБВ е междуличностен. „Нищо по-интересно няма. Тук няма борба на идеи“.

Гущеров подчерта, че като човек, завършил политикономия, е избрал, след като напуска политиката през 2006 г., да насочи силите си към бизнеса и анализаторските си заложби.