Като министър съм използвал самолета при хуманитарната криза между Сърбия и Косово, заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов по бТВ.

И излетяхме да доставим храни с бизнесмени. Срещнах се с Хашим Тачи и използвахме военния самолет. Знам случаи по време на наводнения в Бисер, където с хеликоптери бяхме с премиера. Използвана е военна техника и на Витоша, затова трябва да се прецизира въпросът с полетите. Не знам ловно стопанство, което да има площадка за самолет или хеликоптер, каза Найденов.

Поканиха ме в контактна група в Етрополе и поставихме въпроса за отстраняването на Цветанов, Фидосова и Паунов. Имаше и бивши, и действащи областни координатори, депутати, членове на ГЕРБ са всички. На срещата присъстваха членове на Изпълнителната комисия, които казаха, че не съм изключен от комисията от ГЕРБ, вероятно от Цветанов съм изключен, каза Найденов.

Тази декларация беше обсъдена на тази среща. Тя беше за безпардонния стил на Цветанов. Попитах ги, след като искате оставката на Цветанов, трябва да се разпусне ГЕРБ – нали тя е негова. Искаме оставката му, защото е обвиняем и затова, че загуби изборите. 600 000 гласа сме получили по-малко. Много е важно депутатите да ти стигнат, за да управляваш. Нищо, че си победил. Ако не можеш да управляваш си загубил. Повече загубени са гласовете от тези на ДПС. Бяха сменени 22 областни координатори на ГЕРБ. Това доведе до това напрежение, каза Найденов. Според него ГЕРБ ще се разцепи, ако Цветанов остане.